Turboliquidatie

Full service: € 249,-

Neem contact op via het contactformulier
en we bellen u binnen 24 uur terug!

Wat krijg ik bij de Full Service van Legal Joe?

 • Volledige begeleiding door onze experts
 • Analyse van uw situatie
 • Helder stappenplan
 • Professionele service voor een vaste prijs
 • 100% Garantie

Wat moet u doen?

 1. Vul uw gegevens in middels het contactformulier
 2. Onze expert neemt telefonisch contact met u op
 3. Na de analyse bepalen we samen het stappenplan

Turboliquidatie van uw Rechtspersoon

De turboliquidatie wordt veelal gebruikt om een rechtspersoon versneld op te heffen of te liquideren. Het gaat hierbij veelal om BV’s, stichtingen, verenigingen en coöperaties. in de meeste gevallen heeft de rechtspersoon jaren geen activiteiten ontplooid. Dit betekent dat er geen omzet, schulden of vermogen meer in de rechtspersoon meer aanwezig zijn. De balans is staat op nul en er zijn verder geen werknemers of andere vormen van dienstverband meer verbonden. In dat geval kan de turboliquidatie ingezet worden om de rechtspersoon rechtsgeldig te ontbinden. Hebt u een rechtspersoon en wilt u deze graag middels een turboliquidatie ontbinden, neem dan contact op met de experts van Legal Joe. Wij staan u graag te woorden begeleiden u van a tot z in de ontbinding van uw stichting, besloten vennootschap of coöperatie.

Wat is een Turboliquidatie?

De turboliquidatie wordt gebruikt om een rechtspersoon snel te liquideren, vandaar ook de naam turbo liquidatie. Een dergelijk besluit wordt genomen door de algemene vergadering. In het geval van een besloten vennootschap is dit de algemene vergadering van aandeelhouders, in het geval van een stichting, coöperatie of vereniging gaat het om een algemene leden vergadering. In beide gevallen is het bestuur verantwoordelijk voor het beëindigen van de rechtspersoon. Nadat het besluit is genomen staakt de rechtspersoon per de aangegeven al haar activiteiten en houdt het op te bestaan.

Voorwaarden turboliquidatie

Om gebruik te maken van de turboliquidatie dient een rechtspersoon aan enkele voorwaarden te voldoen. Dez voorwaarden staan hieronder in het kort beschreven:

 • De rechtspersoon heeft geen eigen vermogen (meer).
  Dit houdt in dat er geen vermogen in de vorm van liquide middelen of bezittingen meer op de balans staan.Zijn deze wel aanwezig dan dienen deze te worden verkocht of uitgekeerd.
 • De rechtspersoon geeft geen activa of passiva (meer).
  Er staan geen bezittingen of lopende vorderingen noch schulden meer op de balans van de rechtspersoon. Alleen als de balans van de rechtspersoon op nul staat in een turboliquidatie mogelijk.
 • De rechtspersoon is verplicht een jaarrekening op te stellen
  iedere rechtspersoon is aan het einde van haar levenscyclus verplicht om een jaarrekening of liquidatiebalans te deponeren bij de kamer van koophandel. Ook wprdt verwacht dat het bestuur een VPB aangifte doet.
 • Bewaarder benoemen
  De rechtspersoon dient in het geval van een turboliquidatie altijd een bewaarder te benoemen. Een bewaarder is verplicht om de boeken en bescheiden voor een periode van minimaal zeven jaar te bewaren.
 • Bankrekeningen
  Niet een voorwaarde om te ontbinden maar wel handig om aan te denken zijn de eventuele aanwezige bankrekeningen. Deze dienen voor, tijdens of na de turboliquidatie te worden opgeheven.
 • Kamer van Koophandel
  De laatste stap in het proces is het informeren van de Kamer van Koophandel dat de rechtspersoon is opgehouden te bestaan. Dit is een voorwaarde om het gehele proces jurdisch correct af te sluiten en er zeker van de zijn dat de rechtspersoon ophoudt te bestaan. Binnen 8 weken na ontvangst van de juiste documenten zal de KvK contact opnemen met het bestuur en bevestigen dat de rechtspersoon is uitgeschreven uit het handelsregister.

Bestuursaansprakelijkheid

Bij een turboliquidatie houdt de Bestuursaansprakelijkheid niet op te bestaan. Als een rechtspersoon middels een turbo is ontbonden kan het ook na de liquidatie door de rechter worden heropend. Dit betekent in het geval van bestuurders dat zij altijd aansprakelijk gehouden kunnen worden voor eventuele misstanden. een turboliquidatie is dus niet zonder risico’s. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met onze experts. Zij staan u graag te woord.

Hoe kunnen wij u helpen?

Mr. J. Oostenbrink

Mr. J. Oostenbrink

Advocaat

Contactformulier